Jednoduchý recept

Omelety s parmezánem plněné šunkou a chřestem s jogurtovým dipem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34688

Ingredience

50 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
125 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
250 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 250kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
28% Sodík 565 mg
38% Bílkoviny 22 g

Omelety s parmezánem plněné šunkou a chřestem s jogurtovým dipem postup přípravy receptu:

1

V rozpuštěném másle rozmícháme mouku. Do této směsi přimícháme mléko, celá vejce a strouhaný parmezán tak, aby vzniklo řídké, hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.

2

Výhonky očištěného chřestu svážeme do otýpky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.

3

Uvařený chřest necháme okapat a vychladnout.

4

Na pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm 8 tenkých omelet z připraveného, odpočatého těsta. Na každou omeletu dáme plátek šunky a po dvou výhoncích chřestu. Omelety zabalíme a přelijeme jogurtovým, křenovým dipem a podáváme teplé, ozdobené sekanou petrželkou.

Poznámka

Postup přípravy jogurtového křenového dipu v následujícím receptu. Recept č. 34689.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept