Omelety s parmezánem plněné šunkou a chřestem s jogurtovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety s parmezánem plněné šunkou a chřestem s jogurtovým dipem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34688 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
250 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 136,6mg |
Draslík | 74,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 397,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety s parmezánem plněné šunkou a chřestem s jogurtovým dipem postup přípravy receptu:
1 | V rozpuštěném másle rozmícháme mouku. Do této směsi přimícháme mléko, celá vejce a strouhaný parmezán tak, aby vzniklo řídké, hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Výhonky očištěného chřestu svážeme do otýpky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. |
3 | Uvařený chřest necháme okapat a vychladnout. |
4 | Na pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm 8 tenkých omelet z připraveného, odpočatého těsta. Na každou omeletu dáme plátek šunky a po dvou výhoncích chřestu. Omelety zabalíme a přelijeme jogurtovým, křenovým dipem a podáváme teplé, ozdobené sekanou petrželkou. |
Poznámka
Postup přípravy jogurtového křenového dipu v následujícím receptu. Recept č. 34689.