Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3469

Ingredience

85 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
7 ks Červená řepa
6 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 810kJ
25% Sacharidy 88 g
6% Tuky 4 g
42% Sodík 832 mg
31% Bílkoviny 18 g

Studený boršč postup přípravy receptu:

1

Řepu dobře omyjeme, odstraníme zvadlé listy a se 2 litry vody a solí vaříme cca 1 hodinu doměkka.

2

Poté scedíme, vývar dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

3

Vychladlou řepu oloupeme, nasekáme a rozmixujeme s odvarem dohladka. Necháme zcela vychladnout.

4

Polévku podáváme dozdobenou nadrobno nakrájenou okurkou, nasekanou pažitkou, tenkými plátky ředkvičky a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.

Poznámka

Polévku před vychladnutím můžeme dochutit ještě mletým pepřem, zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept