Studený boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený boršč
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3469 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
7 ks | Červená řepa |
85 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Pažitka |
6 ks | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Citronová šťáva, Cukr krupice, Okurka salátová, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Studený boršč postup přípravy receptu:
1 | Řepu dobře omyjeme, odstraníme zvadlé listy a se 2 litry vody a solí vaříme cca 1 hodinu doměkka. |
2 | Poté scedíme, vývar dochutíme cukrem a citronovou šťávou. |
3 | Vychladlou řepu oloupeme, nasekáme a rozmixujeme s odvarem dohladka. Necháme zcela vychladnout. |
4 | Polévku podáváme dozdobenou nadrobno nakrájenou okurkou, nasekanou pažitkou, tenkými plátky ředkvičky a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem. |
Poznámka
Polévku před vychladnutím můžeme dochutit ještě mletým pepřem, zakysanou smetanou nebo jogurtem.