Jednoduchý recept

Bílý chřest na másle sypaný strouhankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34696
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 937kJ
2% Sacharidy 9 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 86 mg
6% Bílkoviny 3 g

Bílý chřest na másle sypaný strouhankou postup přípravy receptu:

1

Chřest pod hlavičkami oškrábeme a opláchneme. Z očištěných výhonků chřestu vytvoříme 6 svazečků tak, že je nití svážeme pod hlavičkami. Takto připravený chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru 15 - 20 minut. Strouhanku osmahneme na másle. Měkký chřest necháme na sítku okapat. Tento pokrm podáváme teplý tak, že svazečky chřestu na talířích rozvážeme, posypeme je osmahlou strouhankou a polijeme rozehřátým máslem.

Poznámka

Takto vařený chřest podáváme k pečivu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept