Bílý chřest na másle sypaný strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílý chřest na másle sypaný strouhankou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34696 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 254,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílý chřest na másle sypaný strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Chřest pod hlavičkami oškrábeme a opláchneme. Z očištěných výhonků chřestu vytvoříme 6 svazečků tak, že je nití svážeme pod hlavičkami. Takto připravený chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru 15 - 20 minut. Strouhanku osmahneme na másle. Měkký chřest necháme na sítku okapat. Tento pokrm podáváme teplý tak, že svazečky chřestu na talířích rozvážeme, posypeme je osmahlou strouhankou a polijeme rozehřátým máslem. |
Poznámka
Takto vařený chřest podáváme k pečivu.