Recept

Zelený chřest v máslové omáčce sypaný parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34699

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kostka Cukr kostkový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Sýr Parmezán
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 664kJ
6% Sacharidy 20 g
32% Tuky 24 g
82% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Zelený chřest v máslové omáčce sypaný parmezánem postup přípravy receptu:

1

Ve slané vodě s kostkou cukru uvaříme očištěný zelený chřest. V hrnci si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme chřestovým vývarem. Uvařený chřest vložíme do hrnce k jíšce s vývarem a na mírném plameni necháme vařit 20 minut, aby se mouka řádně rozvařila. Okořeníme pepřem, solí a lžičkou citrónové šťávy a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Hotové jídlo sypeme strouhaným parmezánem.

Poznámka

Tento pokrm podáváme jako teplý předkrm, nebo jako lehký pokrm s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept