Jednoduchý recept

Telecí brzlík smažený (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 347
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
200 g Strouhanka
30 g Sůl
1000 g Telecí brzlík
80 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 070kJ
5% Sacharidy 18 g
14% Tuky 10 g
69% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Telecí brzlík smažený (minutka) postup přípravy receptu:

1

Telecí brzlíky očistíme, vypereme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme je 2-3 minuty.

2

Ovařené (blanšírované) brzlíky dáme do studené vody vychladit a necháme je okapat.

3

Brzlíky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme do světle zlatova.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept