Recept

Dušený chřest na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34705

Ingredience

500 g Chřest zelený
15 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 294kJ
7% Sacharidy 26 g
27% Tuky 20 g
61% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Dušený chřest na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Chřest zcedíme. Na másle osmahneme jemně nasekanou petrželku, přidáme chřest, zalijeme vývarem z chřestu a dusíme do měkka. Těsně před podáváním ozdobíme šlehanou smetanou.

Poznámka

Podáváme horké s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept