Dušený chřest na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený chřest na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34705 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
15 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 351,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený chřest na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Chřest zcedíme. Na másle osmahneme jemně nasekanou petrželku, přidáme chřest, zalijeme vývarem z chřestu a dusíme do měkka. Těsně před podáváním ozdobíme šlehanou smetanou. |
Poznámka
Podáváme horké s bílým pečivem.