Telecí calvadosové závitky s kedlubnami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí calvadosové závitky s kedlubnami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34707 |
Ingredience
50 ml | Calvados |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablka |
2 ks | Kedlubna |
1 kávová lžička | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
60 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Šalotka |
12 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
800 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 180,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 802,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Jablka, Kedlubna, Majoránka, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Pažitka, Šalotka, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí calvadosové závitky s kedlubnami postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Ořechy najemno nasekáme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe šunkou, kousky jablek a ořechy, posypeme majoránkou a svineme do závitků. Upevníme jehlami nebo párátky. |
3 | Závitky opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Přidáme oloupanou, podélně rozpůlenou šalotku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, calvados a závitky zvolna dusíme asi 40 minut. |
4 | Oloupané kedlubny nakrájíme na větší kousky, povaříme v osolené vodě 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Kedlubny opečeme na másle, osolíme a opepříme. |
5 | Závitky vyjmeme a odstraníme jehly. Omáčku chvíli povaříme, osolíme a opepříme. |
6 | Závitky s kedlubnami, šalotkou a omáčkou upravíme na talíře a kedlubny posypeme nakrájenou pažitkou. |