Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34709 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Jehněčí hřbet |
2 polévková lžíce | Majoránka |
100 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 999,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí hřbet, Majoránka, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, omyté a osušené bylinky nasekáme. |
2 | Olivový olej smícháme s česnekem a nasekanými bylinkami. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme bylinkovou směsí. Zabalíme do fólie a necháme asi 8 hodin v chladničce. |
3 | Maso vyjmeme z marinády a bylinky odstraníme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje z marinády a maso na něm po všech stranách zprudka opékáme asi 5 minut. Vyjmeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a v silně vyhřáté troubě pečeme 15 minut. |
4 | Přidáme omytá a osušená rajčata a na každé položíme lžičku bylinek z marinády. Pečeme dalších 10 minut. Zbylé bylinky rozdělíme na maso a ve vypnuté troubě necháme 10 minut táhnout. |
5 | Jehněčí hřbet podáváme s pečenými rajčaty. |