Žraločí steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žraločí steaky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3471 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
800 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 451,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 484,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kmín celý, Slanina vepřová, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žraločí steaky postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazené žraločí steaky opláchneme, osušíme, osolíme, okmínujeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme chvíli odležet. |
2 | Slaninu a máslo rozškvaříme na pánvi a odležené žraločí steaky osmahneme po obou stranách. |
3 | Hotové porce dáme na talíř a zdobíme petrželkou a citronem. |