Recept

Teplý smetanový krém s chřestem a plísňovým sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34712

Ingredience

2 kostka Bujón natur kuřecí
250 g Chřest bílý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana zakysaná 14%
200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 631kJ
2% Sacharidy 8 g
44% Tuky 33 g
3% Sodík 69 mg
28% Bílkoviny 16 g

Teplý smetanový krém s chřestem a plísňovým sýrem postup přípravy receptu:

1

V litru vody rozdrobíme 2 kostky kuřecího bujonu.

2

Chřest očistíme kartáčkem, oloupeme a nakrájíme na šikmé špalíky. Chřestové špalíky uvaříme do měkka ve vývaru z bujonu. Vařený chřest odložíme na talíř a ve vývaru ještě 15 minut vaříme chřestové slupky proto, aby byl chřestový vývar silnější. Chřestové slupky potom vyhodíme. V hrnci na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, a když cibulka zesklovatí, přidáme k ní uvařený chřest a podusíme.

3

Na másle na mírném ohni rozmícháme hladkou mouku a vymícháme ji do světlé jíšky. Hotovou jíšku zalijeme přecezeným zeleninovým vývarem a vaříme 20 minut, aby byla mouka v jíšce poživatelná. Potom do polévky rozkrájíme na malé kousky plísňový sýr a mícháme na ohni tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Pak rozšleháme ve smetaně žloutky a vmícháme smetanu do polévky, kterou už jen zahřejeme, ale nevaříme. Na závěr polévkový krém okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept