Dušená kuřecí stehna s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kuřecí stehna s játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34717 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
200 g | Játra kuřecí |
3 polévková lžíce | Kečup |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 351,3mg |
Draslík | 591,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Játra kuřecí, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kuřecí stehna s játry postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra nakrájíme na kostky a opepříme je. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Kuřecí stehna osolíme a obalíme v mouce. |
2 | Na rozpáleném oleji s máslem smažíme stehna s játry, přidáme cibuli, slaninu, feferonky a chvíli restujeme. Poté vlijeme sójovou omáčku, kečup, pivo a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |