Opečené brambory se slaninou a chilli papričkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené brambory se slaninou a chilli papričkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 34718 |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory rané |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Chilli paprička |
1 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 417,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečené brambory se slaninou a chilli papričkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Osušíme je a na pánvi na oleji opékáme 15-20 minut dozlatova. |
2 | K bramborám přidáme omytou, na kousky nakrájenou cuketu a pod pokličkou opékáme dalších 10 minut. Přidáme omytá rajčátka a chilli papričky, oloupaný, na plátky nakrájený česnek a vše prohřejeme. Mírně osolíme a opepříme. |
3 | Na teflonové pánvi rozškvaříme dokřupava plátky slaniny a vyjmeme je na papírovou utěrku. |
4 | Brambory se zeleninou upravíme na talíře a obložíme slaninou. Pokrm ozdobíme čerstvým rozmarýnem a ihned podáváme. |