Kuřecí řízky s hlívou ústřičnou a ostravskou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky s hlívou ústřičnou a ostravskou klobásou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34719 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
200 g | Klobása ostravská |
800 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 813,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Klobása ostravská, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky s hlívou ústřičnou a ostravskou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Klobásu oloupeme a nakrájíme na proužky. Hlívu, cibuli a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. |
2 | Na rozpáleném oleji s máslem zpěníme cibuli, poté přidáme maso, klobásu a hlívu. Zamícháme a chvíli smažíme. Směs osolíme, opepříme, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké. |