Recept

Pečený chřest s tymiánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34721
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 stroužek Česnek
400 g Chřest zelený
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
0,2 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 077kJ
3% Sacharidy 13 g
19% Tuky 14 g
46% Sodík 918 mg
40% Bílkoviny 23 g

Pečený chřest s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200°C. Chřest oloupeme, opláchneme a odkrájíme tvrdé konce, které můžeme dále zužitkovat. Chřest narovnáme do pekáčku, posypeme sušeným tymiánem, osolíme a opepříme. K okořeněnému chřestu přidáme na kousky nakrájené stroužky česneku.

2

Vše pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě zhruba 20 minut. Po 10 minutách chřest otočíme.

Poznámka

Těsně před dopečením můžeme chřest posypat strouhaným sýrem. Tento pokrm podáváme teplý, jako přílohu k masu, rýži, bramborám, nebo jako dietní pokrm. Z tvrdých odkrojených kousků chřestu můžeme uvařit polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept