Fazolová polévka se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se švestkami
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34725 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
0,5 kg | Švestky sušené |
2 l | Voda pitná |
500 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 715,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 300,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,7mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se švestkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme scezené fazole, vypeckované švestky, osolíme, zalijeme teplou vodou. Pod poklici povaříme fazole i švestky doměkka přibližně 20 minut. |
2 | Před dokončením vaření polévku dochutíme pepřem, cukrem, vložíme prolisovaný česnek a povaříme ještě 5 minut. Před podáváním polévku rozdělíme do polévkových misek. |
Poznámka
Takto připravenou polévku podáváme hlavně na Slovensku jako jedno ze štědrovečerních jídel.