Plněné závitky z kuřecích stehen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné závitky z kuřecích stehen
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34728 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 ks | Klobása Dunajská |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
800 g | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 plátek | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na zahuštění | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 167,2mg |
Draslík | 482,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Klobása Dunajská, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné závitky z kuřecích stehen postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné čtyři stehenní řízky mírně naklepeme a osolíme. Okurky rozpůlíme, klobásu rozkrojíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme nadrobno. V mouce smícháme papriku a kmín. |
2 | Jednu stranu řízku potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, půlku okurky a čtvrtku klobásy. Maso zavineme, zavážeme nití a obalíme v mouce. |
3 | Na másle s olejem zpěníme cibuli, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a chvíli povaříme. |