Bešamelová polévka s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bešamelová polévka s krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3473 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
100 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 81,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bešamelová polévka s krevetami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Poté přilijeme mléko a krátce povaříme na hladký bešamel. |
2 | Přidáme celé krevety a cibuli rozkrojenou na poloviny. Ochutíme solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy, přidáme svazek bazalky a na mírném ohni asi 15min provaříme. |
3 | Pak vyjmeme krevety, do polévky prolisujeme šťávu z hlaviček. Vyjmeme cibuli a bazalku. |
4 | Polévku nalijeme do talířů, dozdobíme oloupanými krevetami, lžící zakysané smetany, lístkem bazalky a ihned podáváme. |