Švestková polévka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková polévka s fazolemi
Švestková polévka s fazolemi
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34730 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kg | Fazole červené |
1 ks | Mandarinky |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
0,5 kg | Švestky sušené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 663,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Mandarinky, Olej slunečnicový, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková polévka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Omyté a probrané fazole namočíme do vody a necháme je nabobtnat do druhého dne. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme česnek, zalijeme fazolemi spolu s vodou, ve které bobtnaly, přiklopíme poklicí a vaříme 100 minut. Když jsou fazole skoro uvařené, přidáme k nim švestky a vaříme ještě 20 minut. |
3 | Uvařenou polévku nakonec dochutíme solí, pepřem a podle své chuti osladíme cukrem a šťávou z mandarinky. |