Vepřová roláda s brusinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda s brusinkovou omáčkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 34732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
50 ml | Brusinková omáčka |
4 krajíc | Chléb Pita |
20 ml | Citronová šťáva |
50 g | Cukr třtinový |
50 ml | Jablečná omáčka |
20 ml | Olej olivový |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
100 g | Salát hlávkový |
100 g | Salát ledový |
5 g | Sůl |
200 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 216,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chléb Pita, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Pažitka, Rajčata, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinková omáčka, Jablečná omáčka, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy dáme nakrájené saláty, pažitku a rajčata. Vše pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a promícháme. |
2 | Do hrnce nalijeme brusinkovou a jablečnou omáčku, balsamikový ocet a třtinový cukr, mírně osolíme a opepříme. Směs zvolna vaříme 5 minut a poté necháme vychladnout. |
3 | Předem upečené maso rozkrájíme, rozložíme na placky, přelijeme omáčkou a přidáme salátovou směs. |
4 | Zavineme a podáváme. |