Smažení omeletoví šneci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažení omeletoví šneci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34736 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Na náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
0,5 dl | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
200 g | Vepřové maso pečené |
Na omelety | |
1 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej rostlinný |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 32,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vepřové maso pečené, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažení omeletoví šneci postup přípravy receptu:
1 | Pečené vepřové maso rozemeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rohlík nakrájený na kostičky namočený v mléce. Promícháme, osolíme, opepříme a vmícháme bílek. |
2 | Z mouky, mléka, soli a vody vyšleháme metlou hladké těsto a na rozpálené pánvi vymaštěné máslem upečeme slabé omelety. Na každou omeletu rozprostřeme masovou náplň a pevně zarolujeme. Svinuté omelety spíchneme na pěti místech párátkem a mezi párátky rozřízneme. Vzniklé šneky osmažíme na rozpáleném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou. |