Recept

Smetanový krém s chřestem a krevetími ocásky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34738
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 ks Citrony
200 ml Créme fraiche
20 g Cukr krupice
12 ks Krevety tygří - loupané
80 g Máslo čerstvé
10 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
40 ml Víno bílé
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,404 kcal
Kilojoule 5 873kJ
15% Sacharidy 54 g
73% Tuky 55 g
71% Sodík 1 g
621% Bílkoviny 349 g

Smetanový krém s chřestem a krevetími ocásky postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest uvaříme v kuřecím vývaru. Uvařený chřest a krevetí ocásky nasekáme, vložíme do mísy a promícháme s máslem a creme fraiche. Vše zalijeme zálivkou z oleje, vína, cukru a nízkotučné smetany. Jemně promícháme. Ozdobíme šlehačkou a drobně nasekanou zelenou natí petržele. Na závěr poklademe jednotlivé porce kousky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept