Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34741

Ingredience

100 g Houby čerstvé
50 g Mouka polohrubá
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
4 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 30 kcal
Kilojoule 127kJ
1% Sacharidy 2 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 87 mg
2% Bílkoviny 1 g

Houbové nočky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby povaříme ve slané vodě, slijeme a rozemeleme na masovém mlýnku. Přidáme utřené žloutky s máslem, sůl, pepř a vymícháme do hladké hmoty. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme s moukou a přimícháme do houbového těsta. Těsto by mělo být tuhé, aby se v polévce nerozvařilo. Do mírně se vařící polévky vkládáme nočky vykrojené malou lžičkou a vaříme 3 minuty těsně před dokončením polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept