Houbové nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové nočky
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34741 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 35,7mg |
Vláknina | 564,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové nočky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé houby povaříme ve slané vodě, slijeme a rozemeleme na masovém mlýnku. Přidáme utřené žloutky s máslem, sůl, pepř a vymícháme do hladké hmoty. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme s moukou a přimícháme do houbového těsta. Těsto by mělo být tuhé, aby se v polévce nerozvařilo. Do mírně se vařící polévky vkládáme nočky vykrojené malou lžičkou a vaříme 3 minuty těsně před dokončením polévky. |