Recept

Rýžový trhanec se skořicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34745

Ingredience

30 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
750 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Pomerančová kůra
125 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
14% Sacharidy 51 g
18% Tuky 14 g
5% Sodík 101 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rýžový trhanec se skořicí postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vsypeme do mléka, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme 35 minut.

2

Vejce smícháme s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Vmícháme do uvařené rýže.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme rýžovou směs a uhladíme. Pod pokličkou pečeme asi 8 minut, obrátíme a pečeme ještě 5 minut. Trhanec vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme máslo a za stálého míchání dozlatova opečeme.

4

Rýžový trhanec podáváme horký, posypaný moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept