Rýžový trhanec se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový trhanec se skořicí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34745 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pomerančová kůra |
125 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 147,4mg |
Draslík | 67,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Pomerančová kůra, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový trhanec se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vsypeme do mléka, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme 35 minut. |
2 | Vejce smícháme s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Vmícháme do uvařené rýže. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme rýžovou směs a uhladíme. Pod pokličkou pečeme asi 8 minut, obrátíme a pečeme ještě 5 minut. Trhanec vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme máslo a za stálého míchání dozlatova opečeme. |
4 | Rýžový trhanec podáváme horký, posypaný moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. |