Marinované chobotničky na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované chobotničky na grilu
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 34747 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Chobotnice |
20 g | Citronová kůra |
100 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Limetka |
20 g | Limetková kůra |
150 ml | Olej olivový |
120 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý celý |
200 g | Salát ledový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Limetka, Pepř černý celý, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované chobotničky na grilu postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej smícháme v míse s citronovou šťávou, citronovou a limetkovou kůrou, cukrem a čerstvým pokrájeným oreganem. Do směsi dáme marinovat na 10 minut malé chobotničky. |
2 | Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a osolené a opepřené chobotničky grilujeme z obou stran 2 minuty. |
3 | Podáváme s ledovým salátem, ozdobené plátkem citronu a limetky. |