Vepřový steak na toastovém chlebu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak na toastovém chlebu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 34749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Cibulka jarní |
40 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mozzarella |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Vepřová panenka |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 54,9mg |
Draslík | 852,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibulka jarní, Sůl, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mozzarella, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak na toastovém chlebu postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle opékáme plátky asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme stranou. Do výpeku vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou cibulku. Krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše ještě osmahneme. |
3 | Toastový chléb nasucho opečeme a na krajíčky rozdělíme žampiony a maso. Obložíme plátky mozzarelly a zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut. |