Recept

Nadívaná svíčková s pečenými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34753
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
600 g Hovězí svíčková
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Rajčata sušená sterilovaná
5 ks Šalotka
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 polévková lžíce Sezam - semena
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk
20 ml Víno bílé
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 003kJ
17% Sacharidy 61 g
37% Tuky 28 g
38% Sodík 762 mg
81% Bílkoviny 46 g

Nadívaná svíčková s pečenými bramborami postup přípravy receptu:

1

Omytou hovězí svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme.

2

Očištěnou šalotku a čtyři sušená rajčata nakrájíme na kostičky, smícháme s nasekanou šalvějí a vložíme do masové kapsy. Upevníme párátky.

3

Svíčkovou opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách, podlijeme vínem, vývarem a dusíme asi 40 minut.

4

Omyté brambory rozkrojíme na poloviny, urovnáme na tukem vymaštěný plech a potřeme olivovým olejem. Osolíme je a posypeme sezamem. V silně vyhřáté troubě pečeme 30–40 minut.

5

Svíčkovou vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.

6

Do vypečené šťávy vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a podle chuti přisolíme a opepříme. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept