Recept

Kachna na čerstvém zázvoru a pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 34755

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Jablka
2,5 kg Kachna domácí
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl
50 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

107% Kalorie 2,111 kcal
Kilojoule 8 831kJ
5% Sacharidy 19 g
263% Tuky 197 g
24% Sodík 473 mg
104% Bílkoviny 58 g

Kachna na čerstvém zázvoru a pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nahrubo, jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kachnu očistíme, osolíme a posypeme strouhaným zázvorem.

2

Kachnu vložíme do pekáče s cibulí, vnitřek kachny vyplníme jablky, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kachnu poléváme výpekem, vpichujeme vidličku do boků, aby vyteklo sádlo. Po hodině poklici odstraníme a kachnu dopečeme, aby měla křupavou kůrku. Nezapomínáme přelévat výpekem.

Poznámka

Jako přílohu volíme dušené červené zelí a bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept