Krémová hořčičná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová hořčičná polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34758 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 345,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hořčice kremžská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová hořčičná polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme horký vývar, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Za občasného míchání zvolna vaříme 15 minut. |
2 | Vyjmeme bobkový list a do polévky vmícháme dijonskou hořčici a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem, přisolíme a vmícháme zakysanou smetanu a kremžskou hořčici. |
3 | Polévku rozdělíme do talířů a podáváme. |