Jednoduchý recept

Krémová hořčičná polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34758
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Hořčice kremžská
60 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1500 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
8% Sacharidy 29 g
28% Tuky 21 g
66% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Krémová hořčičná polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme horký vývar, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Za občasného míchání zvolna vaříme 15 minut.

2

Vyjmeme bobkový list a do polévky vmícháme dijonskou hořčici a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem, přisolíme a vmícháme zakysanou smetanu a kremžskou hořčici.

3

Polévku rozdělíme do talířů a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept