Kachna pečená na pivu s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pečená na pivu s nádivkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34759 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2,5 kg | Kachna domácí |
550 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
Na nádivku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
120 g | Játra kachní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 516,1mg |
Draslík | 973,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tymián sušený, Cibule, Játra kachní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Rohlíky bílé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna pečená na pivu s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme a posypeme tymiánem. |
2 | Nádivku připravíme následovně: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra, podlijeme 100 ml piva a podusíme. V mezičase nakrájíme na kostičky rohlíky, přelijeme 100 ml piva, vmícháme rozšlehané žloutky, drobně pokrájenou šunku a jemně posekanou petrželovou nať, sůl a pepř. |
3 | Poté vmícháme prochladlou směs s játry. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky a naplníme nádivkou břišní dutinu kachny. Břicho zašijeme, kachnu vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme pod poklicí v předehřáté troubě. Když je maso poloměkké, poklici odstraníme a kachnu dopečeme, až je měkké a kůrka křupavá. Maso občas poléváme výpekem a kachnu propichujeme, aby vytekl tuk. |