Jednoduchý recept

Šafránové rizoto s mrkví

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34761

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1000 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
30 g Oříšky piniové
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže arborio
1 kávová lžička Sůl
1000 ml Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 831 kcal
Kilojoule 3 477kJ
33% Sacharidy 120 g
806% Tuky 604 g
68% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Šafránové rizoto s mrkví postup přípravy receptu:

1

Na olivovém oleji společně osmahneme oloupanou, najemno nasekanou cibuli, propláchnutou rýži a špetku šafránu. Zalijeme 100 ml horkého vývaru a za častého míchání zvolna vaříme 20 minut. Přitom pomalu přiléváme 800 ml vývaru.

2

Očištěnou, podélně rozpůlenou mrkev orestujeme na lžíci másla. Osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme balsamico, zbylý vývar a podusíme asi 15 minut. Potom vmícháme nasekaný koriandr.

3

Šafránové rizoto osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 lžíce másla. Upravíme na talíře spolu s mrkví a nasucho opraženými, nasekanými piniemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept