Palačinky s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s hroznovým vínem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34765 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
500 g | Hroznové víno |
200 g | Jogurt bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
175 ml | Mléko - podmáslí |
50 g | Mouka pšeničná celozrnná |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
50 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 184,3mg |
Draslík | 303,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hroznové víno, Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme mouku, cukr, špetku soli, přilijeme podmáslí a vymícháme hladké těsto na palačinky. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto necháme pár minut odpočinout. |
2 | Kuličky hroznového vína rozdělíme na dvě hromádky. Jednu hromádku propasírujeme přes jemné sítko, zbavíme se tím slupek a zrníček. Hroznovou dřeň rozmícháme s jogurtem a citronovou šťávou. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a usmažíme na něm čtyři palačinky. Rozdělíme je na talíře, pomažeme vinnou směsí, zavineme, ozdobíme kuličkami hroznového vína z druhé hromádky a ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé. |