Palačinky pistáciové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky pistáciové
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34766 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
40 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
20 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
75 g | Pistácie |
80 ml | Sirup Monin - mandlový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zmrzlina pistáciová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 231,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pistácie, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Sirup Monin - mandlový, Zmrzlina pistáciová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky pistáciové postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mouku, drcené pistácie, vanilkový cukr, sůl, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na palačinky. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm usmažíme čtyři palačinky. Rozdělíme je na talíře, pomažeme sirupem, zavineme a ozdobíme pistáciovou zmrzlinou. |
3 | Palačinky ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé. |