Sýrová polévka s kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka s kedlubnou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34770 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 ml | Džus hroznový |
1 ks | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
200 ml | Voda pitná |
1 špetka | Muškátový oříšek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 56,9mg |
Draslík | 161,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus hroznový, Kedlubna, Sůl, Sýr Gouda 45%, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná, Muškátový oříšek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka s kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky odložíme stranou na ozdobu, plátky kedlubny povaříme ve 200 ml osolené vody, scedíme a tekutinu zachytíme. |
2 | Na rozehřátém másle osmahneme hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko, vývar z kedlubny a necháme přejít varem. |
3 | Goudu nastrouháme, nivu rozdrobíme a oba sýry vmícháme do polévky. Za stálého míchání necháme rozpustit. |
4 | Přilijeme hroznovou šťávu, ohřejeme, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátu. Nakonec do polévky přidáme kedlubnu. |
5 | Polévku podáváme ozdobenou lístky z kedlubny. |