Jednoduchý recept

Hrachová polévka s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34771

Ingredience

3 plátek Anglická slanina
2 ks Cibulka jarní
450 g Hrách loupaný
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
140 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
20% Sacharidy 72 g
22% Tuky 16 g
4% Sodík 76 mg
49% Bílkoviny 27 g

Hrachová polévka s mátou postup přípravy receptu:

1

V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, smažíme asi 2 až 3 minuty, poté přidáme jarní cibulku, přiklopíme poklicí, restujeme na mírném plameni asi 5 minut a průběžně mícháme.

2

Povaříme si loupaný hrách asi 10 minut v 1 litru vody, kterou osolíme, opepříme a vaříme, dokud hrách není měkký. Hrách poté rozmixujeme s většinou smetany a s mátou.

3

Vrátíme polévku do pánve a ohřejeme, ale už nevaříme. Nalijeme do talířů, pokapeme smetanou a můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept