Domácí koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí koblihy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 34777 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
40 g | Droždí |
150 g | Marmeláda jahodová |
80 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 391,2mg |
Draslík | 211,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 433,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Droždí, Olej rostlinný, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí koblihy postup přípravy receptu:
1 | Ze 100 ml vlažného mléka, 20 g cukru, rozdrobeného droždí a 80 g hladké mouky připravíme kvásek. |
2 | V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem, přidáme žloutky, sůl a mícháme do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek, mouku a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout. |
3 | Na pracovní desce rozválíme těsto na plát silný asi 1 cm a sklenicí vykrajujeme koblihy. |
4 | Polovinu koblih potřeme marmeládou a přiložíme zbylé koblihy. Okraje přimáčkneme, znovu sklenicí vykrojíme a necháme chvíli kynout. |
5 | V pánvi ve větším množství oleje smažíme koblihy po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce. |
Poznámka
Koblihy můžeme podávat pocukrované.