Recept

Houbové sněhové koblížky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34778
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
80 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
0,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl mořská
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
2% Sacharidy 6 g
39% Tuky 29 g
18% Sodík 365 mg
24% Bílkoviny 13 g

Houbové sněhové koblížky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, necháme odkapat nebo je ubrouskem osušíme. Pak je nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a promícháme je.

2

V pánvi si rozpálíme máslo a hříbky krátce orestujeme. Vyjmeme je z omastku a necháme na papírovém ubrousku vychladnout.

3

V míse si vyšleháme bílky na tuhý sníh, který ochutíme citronovým pepřem a 2 špetkami mořské soli. Žloutky smícháme s moukou a přidáme je ke sněhu z bílků. Pak přidáme vychladlé hříbky a vše lehce promícháme.

4

V pánvi si rozpálíme olej, lžicí nabíráme houbovou směs a koblížky usmažíme z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Poznámka

Ke koblížkům podáváme vařené brambory s tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept