Teplý chřest s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý chřest s majonézou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34780 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
750 g | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
250 g | Omáčka tatarská |
1 špetka | Sůl |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
6% Sacharidy 23 g
88% Tuky 66 g
7% Sodík 144 mg
19% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Omáčka tatarská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý chřest s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný a opláchnutý chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat v cedníku a podáváme teplý, přelitý tatarskou omáčkou. |