Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34781
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
4 plátek Citrony
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1200 g Pražma
5 g Sůl
35 g Sýr Čedar
150 ml Voda pitná
BÍLÁ OMÁČKA
30 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 778kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 16 g
63% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 62 g

Pražma s čedarem postup přípravy receptu:

1

Ryby podélně rozkrojíme a klademe je do máslem vymazané zapékací mísy. Porce osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou.

2

Zakapeme citronovou šťávou a odměřeným množstvím vody. Mísu zakryjeme papírem na pečení, který jsme pomastili máslem.

3

Asi 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.

4

Ryby dáme na vyhřátý žáruvzdorný talíř, přikryjeme a udržujeme teplé. Výpek přecedíme a uschováme.

5

Uděláme bílou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme. Postupně ji zaléváme mlékem a vypečenou šťávou. Zredukujeme. Dochutíme pepřem a solí.

6

Bílou omáčkou zalijeme ryby, posypeme sýrem a 3–5 minut je 10 cm pod horkým grilem grilujeme, až se prohřejí a omáčka má na povrchu zlatavou kůrku.

7

Servírujeme, zdobíme kolečky citrónu a snítkami petrželové natě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept