Francouzská pražma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská pražma
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34783 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
40 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
20 g | Petržel - nať |
1200 g | Pražma |
40 ml | Šťáva citrónová |
5 g | Sůl |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Pražma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Petržel - nať, Šťáva citrónová, Fenykl sladký - hlíza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská pražma postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájený fenykl a za stálého míchání 2–3 minuty zvolna smažíme, až zelenina změkne, ale nemění barvu. |
2 | Zeleninu dáme do zapékací mísy a na ni naklademe ryby. Posypeme olivami a petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně překryjeme alobalem a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C. |
3 | Alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut, až je ryba dobře propečená. Před podáváním ozdobíme výsečemi citronu a snítkami petrželové natě. |