Terina se sladkou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina se sladkou paprikou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34784 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na terinu | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 polévková lžíce | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Sůl |
260 g | Sýr Bagoss |
250 g | Sýr Ricotta |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vinaigrette | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 polévková lžíce | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 147,9mg |
Draslík | 209,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Bazalka, Cibulka jarní, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Sýr Bagoss, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina se sladkou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 ˚C a vymažeme si máslem pečicí papír na formu. Asi půl kilového chleba a polovinu červené a žluté papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky a dáme stranou, zbylé papriky nakrájíme na větší kousky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky papriky a chilli papriku, přikryjeme a dusíme 20 minut dokud nebudou měkké, pak je rozmixujeme v mixéru a propasírujeme přes cedník. Smícháme ricottu, sýr bagoss, hořčici, sůl, vejce, vmícháme kaši a papriku nakrájenou na kostičky. Směs nalijeme do chlebové formy, přikryjeme pečicím papírem a postavíme formu do pekáče. |
3 | Pekáč do poloviny naplníme vodou a vaříme 95 minut. Po 95 minutách necháme chladnout a na hodinu dáme terinu do lednice. Poté ji vyklopíme na talíř a sloupneme pečicí papír. |
4 | Smícháme suroviny na vinaigrette: 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje, 1 špetku soli, 1 špetku pepře, 3 lžíce jarní cibulky a 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky. Vše promícháme a polijeme terinu, nakrájíme na plátky. |