Jednoduchý recept

Terina se sladkou paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34784
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na terinu
1 ks Chilli paprička
500 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
1 polévková lžíce Hořčice
20 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Sůl
260 g Sýr Bagoss
250 g Sýr Ricotta
3 ks Vejce slepičí
Na vinaigrette
2 polévková lžíce Bazalka
3 polévková lžíce Cibulka jarní
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 258kJ
13% Sacharidy 46 g
38% Tuky 28 g
13% Sodík 263 mg
29% Bílkoviny 16 g

Terina se sladkou paprikou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 ˚C a vymažeme si máslem pečicí papír na formu. Asi půl kilového chleba a polovinu červené a žluté papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky a dáme stranou, zbylé papriky nakrájíme na větší kousky.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky papriky a chilli papriku, přikryjeme a dusíme 20 minut dokud nebudou měkké, pak je rozmixujeme v mixéru a propasírujeme přes cedník. Smícháme ricottu, sýr bagoss, hořčici, sůl, vejce, vmícháme kaši a papriku nakrájenou na kostičky. Směs nalijeme do chlebové formy, přikryjeme pečicím papírem a postavíme formu do pekáče.

3

Pekáč do poloviny naplníme vodou a vaříme 95 minut. Po 95 minutách necháme chladnout a na hodinu dáme terinu do lednice. Poté ji vyklopíme na talíř a sloupneme pečicí papír.

4

Smícháme suroviny na vinaigrette: 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje, 1 špetku soli, 1 špetku pepře, 3 lžíce jarní cibulky a 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky. Vše promícháme a polijeme terinu, nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept