Krvavá polévka s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krvavá polévka s kroupami
Krvavá polévka s kroupami
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 34785 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Kroupy střední |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Vegeta |
300 g | Vepřová krev |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 28,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy střední, Pepř černý mletý, Vegeta, Vepřová krev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krvavá polévka s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Ve studené vodě propláchneme a přebereme kroupy, které dáme do vařící a osolené vody vařit přibližně na 120 minut. |
2 | Krev rozšleháme, scedíme přes cedník, dáme vařit do 1,5 l horké vody a za stálého míchání, aby se krev nesrazila, chvilku vaříme. Přimícháme kroupy, přidáme vegetu, majoránku, špetku soli a necháme vařit, často mícháme. Nadrobno nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli spolu s rozmačkaným česnekem přidáme do polévky a za stálého míchání necháme projít varem. |
3 | Uvařenou polévku nakonec ještě dochutíme pepřem. |