Recept

Špenátová omáčka ke chřestu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34787

Ingredience

5 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
50 ml Voda pitná
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 613kJ
1% Sacharidy 4 g
18% Tuky 14 g
10% Sodík 199 mg
4% Bílkoviny 2 g

Špenátová omáčka ke chřestu postup přípravy receptu:

1

Listy špenátu dobře propláchneme a osmahneme na rozpáleném oleji. Pak přilejeme trochu vody a 5 minut dusíme. Pak dušený špenát vybereme děrovanou naběračkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí špenát rozmixujeme v mixéru na kaši a přimícháme 5 lžic majonézy.

2

V misce, nebo ve šlehači, ušleháme šlehačku dotuha a opatrně ji vmícháme do špenátu s majonézou. Nakonec ochutíme bílým pepřem a solí. Podáváme k vařenému chřestu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept