Špenátová omáčka ke chřestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová omáčka ke chřestu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34787 |
Ingredience
5 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 279,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Olej olivový extra panenský, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová omáčka ke chřestu postup přípravy receptu:
1 | Listy špenátu dobře propláchneme a osmahneme na rozpáleném oleji. Pak přilejeme trochu vody a 5 minut dusíme. Pak dušený špenát vybereme děrovanou naběračkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí špenát rozmixujeme v mixéru na kaši a přimícháme 5 lžic majonézy. |
2 | V misce, nebo ve šlehači, ušleháme šlehačku dotuha a opatrně ji vmícháme do špenátu s majonézou. Nakonec ochutíme bílým pepřem a solí. Podáváme k vařenému chřestu. |